panna

2014.04.05 10:47

                    Házilag készult kutyakeksz receptek

 

Kutyakeksz:

5 csésze liszt

2 csésze kukoricadara
2 csésze tej
2 tojás
1 1/2 csésze zsír/darált tepertő/ apró kockára vágott szalonna/ reszelt sajt
pici só

  Kutyasütis repect:

 

 

Nagyon egyszerű, de sodrófával nehezebb kinyújtani, mert szétesik a tészta, inkább kézzel egyengessük el a gyúródeszkán a tésztát.

Hozzávalók:

100 g reszelt sajt
2 szelet bacon apróra felvágva
150 g vaj
200 g liszt
2 tojás sárgája
1 összenyomott fokhagyma (de ezt nem kell mindig bele tenni)
kb. 20 percig kell sütni.

 

 

A legtutibb kutyakeksz receptje:

 

Saját sütésű
            kutyakeksz
Kutyakeksz
Hozzávalók:
  • 60-80 dkg graham liszt v. teljes kiőrlésű liszt
  • kb. 50 dkg rizs (meg kell főzni)
  • zöldfűszerek, gyógynövények kis mennyiségben (zsálya, kakukkfű, majoranna, csalán, petrezselyem, köménymag, stb.)
  • egy marék zabpehely
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 3 tojás
  • fél bögre húsleves v. zöldségleves langyosan v. lehűtve (leveskockából is lehet) (leves helyett használhatsz sima vizet is)

 

 
 
A fenti hozzávalókat összegyúrjuk és kis golyókat vagy lapos kekszeket formázunk belőle, tepsibe helyezzük a sütiket és forró sütőben (kb 180 oC) kb. 50 percig sütjük. Lehet tovább is sütni, ha keményebb kekszeket szeretnénk. Ha NAGYON kiszárad, akkor tovább eltartható, ha puhább marad, akkor hamarabb el kell fogyasztani. Ha szárazabb, keményebb tésztát gyúrunk, akkor ki lehet nyújtani és kiszaggatni, akár szivecskés/nyuszis/karácsonyfás/kutyusos stb. formára is. Ha nedvesebb, fasírt jellegű tésztát kapunk, akkor csak kézzel lehet kis kekszeket formázni belőle. (Minél nagyobb a liszt aránya a tésztában, annál keményebb, nyújthatóbb lesz.)

Amikor elkészültek a sütik, és kihűltek, kínáld meg vele kutyádat. A legjobb, ha a jutifalatok osztását összekötöd egy-két trükk megtanításával, vagy a már megtanított vezényszavak gyakorlásával.

 

Májas kekszecske
 
Hozzávalók: 150 g csirkemáj, 125 ml húsleves, 150 g gríz, 300 g liszt, 1 tojás, 3 evőkanál olaj, 2 teáskanál vagdalt petrezselyem. 
 Elkészítés: a csirkemájat meg kell főzni, majd össze kell vágni, és az összes hozzávalóval össze kell keverni majd kis formákat kell formázni. 175 fokon meg kell sütni.
 
 Mézes kutyakeksz
 
Hozzávalók (kb. 2 és fél tepsihez): 150 g búzaliszt, 200 g zabpehely, 2 evőkanál méz, 2 tojás, 150 ml tej, 1 teáskanál csirke vagy marhahúsleves. 
 Elkészítés: a hozzávalókat jól össze kell keverni, kis tallérokat formázni az összegyúrt masszából, majd a tepsibe helyezett sütőpapírra kell tenni őket. Az előmelegített sütőben 220 fokon 10-15 percig kell sütni. Utána a sütő ajtaját ki kell nyitni, és így hagyni a kekszeket megkeményedni.
 
 Fűszeres kutyakeksz
 
Hozzávalók (kb. 15 darabhoz): 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál liszt, 2 tojás, 2 evőkanál felvágott petrezselyem, vagy pitypanglevél. 
 Elkészítés: a hozzávalókat jól összekeverni, majd egy teáskanállal kis adagokat kell formálni belőle, melyeket a tepsibe helyezett sütőpapírra kell tenni és az előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig kell sütni. Majd a kekszeket a kinyitott sütőajtó mellett megkeményedni kell hagyni.
 
 Rizses sajtos tallér
 
Hozzávalók: fél csésze cheddar sajt, 2 evőkanál olaj, fél csésze Kellog?s crispi rizs, fél evőkanál frissen préselt fokhagyma, negyed csésze svájci sajt.
 Elkészítés: A sajtot, a fokhagymát és az olajat jól össze kell keverni. A vékony hengeralakra összegyúrt masszát a crispi rizzsel be kell panírozni. A hűtőben le kell hűteni, és tallérokra vágni.
 
 Zabpelyhes keksz
 
Hozzávalók: 750 g liszt, 200 g zabpehely, 100 g élesztő, 1 evőkanál fokhagymapor, 1 evőkanál szárított petrezselyem, egy kis só, 50 ml olaj.
 Elkészítés: mindent össze kell keverni, majd a megformázott kekszeket 180 fokon 10-15 percig kell sütni.

 

divider02.gif