panna
Házilag készult kutyakeksz receptek
Kutyakeksz:
5 csésze liszt
2 csésze kukoricadara
2 csésze tej
2 tojás
1 1/2 csésze zsír/darált tepertő/ apró kockára vágott szalonna/ reszelt sajt
pici só
Kutyasütis repect:
Nagyon egyszerű, de sodrófával nehezebb kinyújtani, mert szétesik a tészta, inkább kézzel egyengessük el a gyúródeszkán a tésztát.
Hozzávalók:
100 g reszelt sajt
2 szelet bacon apróra felvágva
150 g vaj
200 g liszt
2 tojás sárgája
1 összenyomott fokhagyma (de ezt nem kell mindig bele tenni)
kb. 20 percig kell sütni.
A legtutibb kutyakeksz receptje:
![]() |
Kutyakeksz |
- 60-80 dkg graham liszt v. teljes kiőrlésű liszt
- kb. 50 dkg rizs (meg kell főzni)
- zöldfűszerek, gyógynövények kis mennyiségben (zsálya, kakukkfű, majoranna, csalán, petrezselyem, köménymag, stb.)
- egy marék zabpehely
- 1-2 ek. olívaolaj
- 3 tojás
- fél bögre húsleves v. zöldségleves langyosan v. lehűtve (leveskockából is lehet) (leves helyett használhatsz sima vizet is)
Amikor elkészültek a sütik, és kihűltek, kínáld meg vele kutyádat. A legjobb, ha a jutifalatok osztását összekötöd egy-két trükk megtanításával, vagy a már megtanított vezényszavak gyakorlásával.
Májas kekszecske
Hozzávalók: 150 g csirkemáj, 125 ml húsleves, 150 g gríz, 300 g liszt, 1 tojás, 3 evőkanál olaj, 2 teáskanál vagdalt petrezselyem.
Elkészítés: a csirkemájat meg kell főzni, majd össze kell vágni, és az összes hozzávalóval össze kell keverni majd kis formákat kell formázni. 175 fokon meg kell sütni.
Mézes kutyakeksz
Hozzávalók (kb. 2 és fél tepsihez): 150 g búzaliszt, 200 g zabpehely, 2 evőkanál méz, 2 tojás, 150 ml tej, 1 teáskanál csirke vagy marhahúsleves.
Elkészítés: a hozzávalókat jól össze kell keverni, kis tallérokat formázni az összegyúrt masszából, majd a tepsibe helyezett sütőpapírra kell tenni őket. Az előmelegített sütőben 220 fokon 10-15 percig kell sütni. Utána a sütő ajtaját ki kell nyitni, és így hagyni a kekszeket megkeményedni.
Fűszeres kutyakeksz
Hozzávalók (kb. 15 darabhoz): 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál liszt, 2 tojás, 2 evőkanál felvágott petrezselyem, vagy pitypanglevél.
Elkészítés: a hozzávalókat jól összekeverni, majd egy teáskanállal kis adagokat kell formálni belőle, melyeket a tepsibe helyezett sütőpapírra kell tenni és az előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig kell sütni. Majd a kekszeket a kinyitott sütőajtó mellett megkeményedni kell hagyni.
Rizses sajtos tallér
Hozzávalók: fél csésze cheddar sajt, 2 evőkanál olaj, fél csésze Kellog?s crispi rizs, fél evőkanál frissen préselt fokhagyma, negyed csésze svájci sajt.
Elkészítés: A sajtot, a fokhagymát és az olajat jól össze kell keverni. A vékony hengeralakra összegyúrt masszát a crispi rizzsel be kell panírozni. A hűtőben le kell hűteni, és tallérokra vágni.
Zabpelyhes keksz
Hozzávalók: 750 g liszt, 200 g zabpehely, 100 g élesztő, 1 evőkanál fokhagymapor, 1 evőkanál szárított petrezselyem, egy kis só, 50 ml olaj.
Elkészítés: mindent össze kell keverni, majd a megformázott kekszeket 180 fokon 10-15 percig kell sütni.